06 54 97 41 70 [email protected]

Ik werd door Georg benaderd voor de fotografie van mooie portretten op locatie. Hij was op zoek naar een fotograaf die dit op een mooie locatie in Rotterdam kon doen. Ik fotografeer heel veel op locatie in regio Rotterdam (en uiteraard ver daarbuiten). Zoals de meeste ondernemers die mij benaderen wilde hij voor diverse uitingen een afwisselende serie portretfoto’s laten maken op een mooie (en vaak herkenbare) plek. We kozen dan ook voor een van mijn favoriete plekken in Rotterdam, de kade langs de Maas. Met uitzicht op De Erasmusbrug, De Rotterdam en de Kop van Zuid is dit een van de meest herkenbare en unieke plekken in Rotterdam. Ook gingen we nog naar Het Park (bij de Euromast) om een aantal portretten te schieten.

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Mooie portretfotografie Rotterdam

Bent u op zoek naar een fotograaf voor de fotografie van mooie portretten in regio Rotterdam? Voor uw website, LinkedIn (en andere social media) en publicaties is het essentieel om goede portretfoto’s te gebruiken. het gaat om de eerste indruk en die is zeker belangrijk voor je marketing en hoe je jezelf naar buiten toe laat zien.
Bekijk hier meer portretfotografie op locatie >>

Extra: “The making of” en werkwijze
Op locatie gebruik ik altijd 1 of meerdere flitsers om de persoon mooi uit te lichten. Hierdoor hebben mijn foto’s ook de heldere, frisse en kleurrijke look. Ik ben minder afhankelijk van de lichtsituatie op locatie, omdat ik het licht zo veel mogelijk naar mijn eigen hand zet.
Enkele voorbeelden, waarom dit bij mijn werkwijze echt essentieel is zal ik hieronder toelichten.
Bij de serie portretten die ik op de kade gemaakt heb fotografeer ik vol tegen de zon in. Om toch een goede balans te krijgen tussen de overkant van de kade (omgeving) en de persoon zal ik dan de te fotograferen persoon altijd bij moeten lichten met (krachtige) flitslampen. Ik ben op deze manier onafhankelijk van waar de zon staat en of het tijdstip van de dag wel klopt. Dit zou voor mij als professioneel fotograaf ook niet te doen zijn, omdat ik altijd werk met en voor opdrachtgevers die zelf ook een drukke agenda hebben. Als we de shoot inplannen weten we de lichtsituatie op het tijdstip van fotograferen natuurlijk nog niet en moeten we het op dat moment gewoon doen met de omstandigheden zoals ze dan zijn. Uiteraard weet ik wel dat in de ochtend de zon van een bepaalde kant komt, maar als de zon op het moment van de fotoshoot zich niet laat zien is de situatie ook weer compleet anders. Dit zijn situaties waar ik als fotograaf gewoon mee moet dealen en daarvoor boeken opdrachtgevers mij ook, ik weet wat ik in elke situatie kan en hoe dit op te lossen.
Een ander voorbeeld:
De laatste 3 foto’s in deze serie zijn zonder flitslicht niet te maken, omdat de lichtval op de persoon (die dus onder een boom staat) en het licht op locatie (buiten in het park) niet in balans zou zijn zonder extra lichtbron. De te portretteren persoon staat in het donker in de schaduw van de boom en in Het Park schijnt de zon. Toch wil je de Euromast bijvoorbeeld herkenbaar in beeld, zonder dat deze overbelicht wordt. Daarvoor gebruik ik de flitslamp om de persoon uit te lichten en deze in balans te brengen met het licht in Het Park.