06 54 97 41 70 [email protected]

Portretfotografie Medewerkers

Elke medewerker een mooi portret! In een eenduidige, nette en strakke stijl!
Direct Offerte Aanvragen

✅  Een van de meest ervaren fotografen in de markt

✅  Jaarlijks 500+ medewerkers gefotografeerd

✅  Mooie eenduidige stijl bij alle foto’s

✅  ALTIJD je zeigen favoriete foto uitkiezen! 

✅  De hoogste kwaliteit portretfoto’s

✅  Iedereen kiest ZELF zijn eigen foto >> De hoogste tevredenheid!

✅  Heel het team dezelfde professionele uitstraling

✅  Geen verrassingen achteraf

✅  Een van de meest ervaren fotografen in de markt

Mijn werkwijze in duidelijke stappen uitgelegd

Hoe ga ik te werk en wat zijn de mogelijkheden?!

Ik voorzie mijn klanten van goed advies, mooie fotografie en géén verrassingen achteraf!

1️⃣  Je vindt mijn stijl mooi en benadert mij voor de fotografie van jullie medewerkers of team

2️⃣  Na het ontvangen van de offerte aanvraag reageer ik snel. Ik streef ernaar om binnen 24 uur te reageren!

3️⃣  Vaak heb ik nog een aantal vragen voordat ik een goede prijsopgave kan maken
De meest voorkomende vragen zijn de volgende:
– Om hoeveel personen gaat het?
– Op welke locatie zouden de medewerkers gefotografeerd moeten worden?
– Zijn de medewerkers op eenzelfde moment aanwezig, of zouden we meerdere shoots in moeten plannen?
– Welke achtergrond zouden jullie graag willen?
– Een neutrale achtergrond of omgeving / kantoor / buiten achtergrond?

4️⃣  Je ontvangt snel een mooie offerte, gebaseerd op jullie wensen

5️⃣  Wil jij kwaliteit en een eenduidige stijl? Dan maken we er een mooie en persoonlijke shoot van!
De shoot wordt ingepland en we gaan voor het mooiste resultaat

6️⃣  Op jullie locatie zoeken we de beste plek voor de foto’s

Bij een neutrale achtergrond bouw ik de mobiele studio op. Deze bestaat uit meerdere flitsers, neutrale achtergrond (die ik uiteraard zelf mee neem) en laptop (om direct de foto’s op uit te kiezen)

Bij omgeving als achtergrond kijken we op locatie naar de mooiste locatie voor jullie foto’s. Wat past er bij jullie wensen en wat is een mooie plek op jullie locatie.
Bij deze setting is het afhankelijk van de locatie of ik direct op de laptop kan fotograferen, mocht dit niet kunnen dan laat ik altijd de medewerkers direct de foto’s op de camera zien ter goedkeuring, het uitkiezen gebeurt dan dmv een slideshow die jullie na de shoot ontvangen.

7️⃣  We maken er een mooie shoot van. Elke medewerkers kiest zijn eigen foto(‘s) uit en alle foto’s hebben een eenduidige strakke en nette stijl
En uiteraard neem ik de tijd voor de fotografie, geen gehaast. Iedereen krijgt de foto waar hij/zij tevreden mee is!

8️⃣  Na de shoot ga ik met de gekozen foto’s aan de slag. Ik bewerkt ze op een professionele manier, zodat ze allemaal dezelfde stijl hebben.
De nabewerking bestaat uit kleur, contrast, helderheid, uitsnede. In overleg (afhankelijk van de offerte en wensen) worden de foto’s ook professioneel geretoucheerd. Professionele retouchering betekent het mooi oppoetsen van de portretten, glimmende huid wordt weggewerkt, pukkeltjes en oneffenheden worden weggewerkt

9️⃣  De bewerkte foto’s ontvangen jullie via Wetransfer. Ik verstuur ze altijd in 2 resoluties: hoge resolutie en web resolutie. Ze zijn gelijk klaar voor gebruik!

Fotografie met omgeving / kantoor als achtergrond

We bekijken op locatie welke mooie omgeving we als achtergrond gaan gebruiken die goed past bij de uitstraling die u aan de foto’s wilt geven.
Ik gebruik ook bij deze manier van fotograferen altijd 1 of meerdere flitslampen om de portretten (en eventueel omgeving) goed uit te lichten. Op deze manier ben ik minimaal afhankelijk van het aanwezige licht, dergelijke portretten kunnen dan ook op (bijna) elke locatie gemaakt worden.
Ik neem dus mijn eigen licht en lampen mee en hiermee kunnen de personen mooi uitgelicht worden.

Indien mogelijk fotografeer ik ook “tethered” en zijn de foto’s gelijk op de laptop te zien. De medewerkers kunnen gelijk de favoriete foto’s uitkiezen en u als opdrachtgever kunt gelijk meekijken om de resultaten en de look-and-feel van de foto’s bekijken. Voor “tethered shooting” heb ik wel stroom nodig, omdat de laptop bij deze manier van fotograferen veel accupower gebruikt.

De tijdsduur zal per persoon +-10 minuten zijn. De tijdsduur per portret is afhankelijk van hoe uitgebreid de portretshoot is en hoeveel settings er gefotografeerd zouden moeten worden.
Gebruiken we meerdere locaties voor de fotoshoot, dan is er extra tijd nodig. de set moet verplaatst worden, apparatuur opnieuw ingesteld worden etc.

Voordelen van deze manier van fotograferen:

 • Je krijgt mooie persoonlijke foto’s
 • De locatie speelt een (grote) rol in de foto, dit geeft ze extra sfeer
 • De foto’s hebben een eenduidige stijl
 • Alle medewerkers een nieuwe frisse foto voor op LinkedIn en andere social media
 • De foto’s kunnen zelf uitgekozen worden, dit garandeert de hoogste tevredenheid
 • Geen verrassingen achteraf

Blogartikel Shoot medewerkers op locatie

Mijn stijl is helder, fris en met mooi kleurgebruik. Voor mooie, catchy en opvallende fotografie heeft u dan ook de goede fotograaf gevonden

Ik fotografeer direct op de laptop. Uw medewerkers kunnen de foto’s gelijk bekijken en zelf uitkiezen.
Ik ga dan ook voor de hoogste tevredenheid!

Op locatie bouw ik altijd een complete studioset op. Hierdoor kan ik de mooiste portretten schieten
Jasper Hof

Fotografie met de mobiele fotostudio

Voor dergelijke opdrachten kom ik op locatie en bouw ik een mobiele studio op. Een dergelijke set bestaat uit een achtergrond, meerdere flitsers (vaak 2 of 3) en laptop met usbkabel om de foto’s direct op te bekijken. Op deze manier ben ik niet afhankelijk van het aanwezige licht en krijgen de foto’s een ‘studio look’. Op locatie heb ik de beschikking over een witte, grijze of zwarte achtergrond.

De gemaakte foto’s zijn direct op de laptop te bekijken en de medewerkers kunnen gelijk hun favoriete foto’s selecteren. Zo weten ze welke foto’s ze ontvangen en heb je geen verrassingen achteraf. Ook garandeert dit een zeer hoge tevredenheid bij de geportretteerden.
In het vakjargon heet dit ook wel ’tethered shooting’.

De tijdsduur per persoon zal ongeveer 5-10 minuten zijn.

Ik bouw op locatie een gehele studioset op. Hier is enige ruimte voor nodig. Ook voor het uitlichten van de achtergrond en de te portretteren persoon is enige ruimte nodig.
Wat betreft de benodigde ruimte zou je moeten denken aan een ruimte van +- 4 meter breed en 6 meter diep. Kleiner is wel mogelijk, maar niet ideaal.
verder heb is het ook handig om een tafel en stoel tot mijn beschikking te hebben.

Voordelen van deze manier van fotograferen:

 • Je krijgt mooie studio-look foto’s op locatie
 • De foto’s hebben een strakke en eenduidige stijl
 • Alle medewerkers een nieuwe frisse foto voor op LinkedIn en andere social media
 • De foto’s kunnen zelf uitgekozen worden, dit garandeert de hoogste tevredenheid
 • Geen verrassingen achteraf

Blogartikel: Fotoshoothoot mobiele studio en uitleg van mijn werkwijze

Hé, ons kantoor is gewoon omgetoverd tot een complete fotostudio…dit ziet er profi uit zeg!
Medewerker DNV

DE MOBIELE STUDIO IN ZIJN WERK

Hiernaast ziet u een (timelapse) impressie van de mobiele studio. Van opbouw naar fotografie (waar de medewerkers hun eigen foto’s uit kunnen kiezen!!) tot aan de afbouw. Bij deze shoot fotografeerde ik 25 medewerkers op locatie. De mobiele studio bouwde ik op in een ruime vergaderzaal. Bij een gedeelte van de fotografie heb ik de timelapse door laten lopen.

Wat fijn dat we bij jou de foto’s gelijk kunnen bekijken en ook zelf uit kunnen kiezen. Bij een vorige fotoshoot kreeg ik gewoon een paar foto’s toegestuurd waar ik niet zo mooi op stond.
Medewerker Ouwerkerk Notariaat

Portretfotografie medewerkers? Een aantal tips!

Ten eerste natuurlijk fijn dat u als opdrachtgever mij gevonden hebt voor de fotografie van het personeel! Ik ben u graag van dienst. Vandaar dat ik u hier een aantal tips met u deel.

 • Denk goed na over de uitstraling die jullie als bedrijf willen: Portret in de mobiele fotostudio of met omgeving als achtergrond.
  Welke uitsnede zouden jullie willen: Foto’s van alleen het gezicht, vanaf borsthoogte, halftotaal, totaal (fullbody). Een aantal belangrijke zaken om over na te denken. En voor mij handig om van te voren te weten. Bij elke manier van portretteren hoort een andere aanpak en ook andere gear deie ik mee zou moeten nemen.
  Voor inspiratie en om te zien wat je zelf aanspreekt kun je hier kijken: https://jasperhof.nl/portretfotograaf/
 • Plan de fotografie goed in. Zorg dat er voldoende tijd per persoon is en dat de medewerker ook beschikbaar is. En belangrijk: zorg dat het personeel ook op de hoogte is dat er een fotograaf langs komt. Bij boeking kan ik u een lay-out mailen waar het schema makkelijk in te vullen is.
 • Stuur een interne mail naar uw medewerkers met een korte briefing met tijdstippen en kledingtips. Wellicht handig om deze briefing 1 of 2 dagen van te voren nogmaals te mailen, vaak merk ik dat in de tussentijd de komst van een fotograaf vergeten is.
 • Indien er gekozen is voor de mobiele fotostudio is een geschikte ruimte van belang. Idealiter is deze ruimte minimaal 4×6 meter.
 • En de belangrijkste tip: kies voor een professional met veel ervaring.
  Dit zie ik echt te vaak ‘ mis gaan’. Ik wordt zo vaak benaderd, met de opmerking dat de vorige fotograaf toch een beetje tegen viel. Bij mij zijn er geen verrassingen achteraf!

WAAROM JASPERHOF?

Dé fotograaf voor mooie portretten van uw medewerkers!

Aangenaam, ik ben Jasper Hof! Ik ben fulltime professioneel portretfotograaf. Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie

Ik heb een grote passie voor fotografie en beeld, hierdoor kan ik mijn enthousiasme goed kwijt in de beelden die ik maak. Ik streef naar een hoge kwaliteit fotografie, meedenkend met de klant.

Ik fotografeer voornamelijk voor bedrijven. Van zzp’ers tot multinationals en van klein mkb tot bedrijven met honderden medewerkers. Voor deze bedrijven verzorg ik fotografie wat gebruikt wordt voor diverse media. Denk daarbij aan fotografie voor social media (Facebook, LinkedIn etc.), publicaties, websites, personeelsmagazine etc. Ik fotografeer zakelijke portretten door heel het land!

Enkele kernwoorden zijn onder andere: Kwaliteitsbewust, gepassioneerd en sociaal. Altijd zin om te sparren over fotografie en het maken van mooie beelden.

Ja, ik wil een scherpe offerte!

Vul formulier in om informatie/offerte aan te vragen

"*" geeft vereiste velden aan