06 54 97 41 70 [email protected]

Fotolocaties Rotterdam

De stad Rotterdam

Rotterdam is een van de meest fotogenieke steden van Nederland en wellicht ook van Europa. Met de indrukwekkende skyline en de afwisseling van water en mooie architectuur is het altijd een lust om in Rotterdam te kunnen fotograferen. In elke wijk zijn er meerdere spots die mooi zijn om als achtergrond te gebruiken. Alle locaties stralen Rotterdam uit en er zijn overal markante punten te zien.
Met inmiddels bijna 650.000 inwoners is het een levendige stad en een stad die zich continu vernieuwd. Rotterdam is In Ontwikkeling en er zijn zoveel bouwprojecten dat de stad er over 5 jaar weer een x aantal mooie locaties bij heeft. Het toerisme trekt aan en de zakenwereld groeit als kool in deze mooie stad.

Elke dag een feest om als Fotograaf in Rotterdam te fotograferen

Als Fotograaf gevestigd in regio Rotterdam is dit mijn dagelijkse werkveld. En heel veel van mijn shoots vinden dus plaats op deze te gekke locaties! Opdrachtgevers benaderen mij dagelijks voor mooie (portret)fotoshoots op diverse locaties in Rotterdam. Een mooie achtergrond die Rotterdam uitstraalt of een indrukwekkend project waar ze aan hebben gewerkt. Uitstekende beelden voor op de website, nieuwsbrieven en social media. En vergeet niet dat beeldmateriaal goed gebruikt kan worden om op LinkedIn te laten zien waar je werkt en wat je uit wilt stralen!

In Rotterdam vind je de mooiste fotolocaties

Als er 1 stad in Nederland is met de mooiste fotolocaties dan is het Rotterdam wel!
Hieronder een uiteenzetting van een aantal locaties. En binnenkort wordt deze pagina zeker nog aangevuld met nóg meer übervette locaties
Daarom is Rotterdam ook echt een mooie stad voor jouw fotoshoot >>
Ook ben ik werkzaam in Rotterdam Centrum >>
Een fotoshoot in het Lloydkwartier, super mooi en afwisselend >>

 

Kop van Zuid

De Kop van Zuid heeft een lange geschiedenis, omdat de Holland America Lijn zijn thuisbasis had op de Kop van Zuid heeft deze locatie een rijke geschiedenis. Hotel New York en Pakhuismeesteren zijn er markante gebouwen. De laatste jaren is er veel gebouwd en met de komst van De Rotterdam, Boston&Seattle en New Orleans zijn er echte eyecatchers verrezen! Nu is de Kop van Zuid dan ook een geweldige fotolocatie, waar je de combinatie van oud en nieuw kan vinden.
Voor mij als fotograaf en voor veel van mijn opdrachtgevers is dit dan ook een perfecte locatie voor een mooie portretshoot, business- of bedrijfsshoot.
Bekijk hier een super mooie portretshoot die ik een tijdje terug heb geschoten op de Kop van Zuid >>

Fotolocaties Rotterdam Kop van Zuid
Fotolocaties Rotterdam Kop van Zuid
Portretfoto’s geschoten op de Kop van Zuid, beide met ‘de Rotterdam’ op de achtergrond © Jasper Hof


Portretfoto geschoten op de Kop van Zuid met rechts Hotel New York en links de moderne torens. Oud versus nieuw © Jasper Hof

Noordereiland

Het Noordereiland is een soort ‘dorp’ midden in de stad. Je kunt er nog gratis parkeren, er rijdt alleen een bus naartoe. Vanaf elke kant van het Noordereiland heb je een ander aanzicht. Aan de westkant kijk je direct tegen de Erasmusbrug en daarachter de Kop van Zuid met onder andere De Rotterdam. Aan de noordkant kijk je zo richting centrum, met iets verder de westkant op de Willemsbrug. Ook erg mooi als achtergrond. En je moet natuurlijk De Hef niet vergeten, dit monument is een van de meest markante bouwwerken van het Noordereiland.
En niet te vergeten: Het Noordereiland ligt midden in De Maas. Vanaf elke plek aan de kade heb je de mooiste uitzichten over deze geweldige rivier. Het icoon van Rotterdam, zonder De Maas was Rotterdam zichzelf niet en geen wereldstad zoals deze nu is.

Fotolocaties Rotterdam Noordereiland Willemsbrug
Portretfoto geschoten op het Noordereiland met de Willemsbrug als achtergrond © Jasper Hof

Maassilo

Voor een meer urban gevoel ben je bij en in de Maassilo aan het goede adres. Aan de zijkant heb je een mooie urban uitstraling.
De Maassilo is een voormalige graansilo en graanelevator en ligt direct aan de Maashaven. Tegenwoordig is het een evenementenlocatie, welke gebruikt wordt voor diverse events. Van bedrijfsfeesten tot aan netwerkevents.
Als fotolocatie is De Maassilo ook geweldig. Binnen is het een walhalla voor de off camera flash goeroe’s, vol met oude machines, beton en de mooiste backgrounds. Buiten heb je een mooie urban uitstraling met oude staal. Ook is de Maashaven om de hoek en heb je mooi zicht op Katendrecht.

Fotolocaties Rotterdam Maassilo
Fotolocaties Rotterdam Maassilo
Portretfoto’s geschoten bij de Maassilo © Jasper Hof

Katendrecht

Katendrecht zelf is ook erg mooi en is heel erg veranderd de laatste jaren. Aan de kop heb je de SS Rotterdam liggen. Dit voormalige stoomschip is zelf al een geweldige locatie voor een fotoshoot. Vroeger vaarde dit de wereldzeeën over, tegenwoordig ligt het vast en is het een hotel en evenementenlocatie. Maar de uitstraling is zo uniek dat een shoot hier zeker een aanrader is.
Verder heb je op Katendrecht nog de oude Fenixloodsen, waar de Fenix Food Factory gevestigd is. Fenix 1 is bijna helemaal verbouwd en zal open gaan als een locatie met onder andere lofts. Weer een markant en uniek gebouw wat hier het uitzicht gaat bepalen.
Het Deliplein is weer een heel mooie autentieke locatie en heeft zeker voor fotografie diverse mooie views.
Ook is de bouw van De Groene Kaap in volle gang, direct bij de entree van Katendrecht komt hier een geweldig project en nieuw bouwwerk. Zoals de tekeningen doen vermoedden gaat dit ook een geweldige locatie worden!

Fotolocaties Rotterdam De Groene Kaap in aanbouw
Portretfoto geschoten op Katendrecht bij De Groene Kaap in aanbouw © Jasper Hof

Fotolocaties Rotterdam fenix 1
Portretfoto geschoten op Katendrecht bij Fenix 1 in aanbouw © Jasper Hof

Westerkade en Willemskade (met uitzicht op De Maas) en veerhaven

Aan de Westerkade en Willemskade sta je direct aan de Maas met een adembenemend uitzicht op de Kop van Zuid en de Erasmusbrug. Als je een foto wilt die écht Rotterdam ademt dan zou je deze plek zeker als locatie kunnen gebruiken.
Ik hou er van om hier te fotograferen. ’s ochtend heb je vol de zon tegen (binnenkort volgt hier een blog over het hoe en wat over het fotograferen met tegenlicht).

Fotolocaties Rotterdam Willemskade
Portretfoto geschoten op de Willemskade met de Kop van Zuid en de Maas op de achtergrond © Jasper Hof

Fotolocaties Rotterdam Westerkade en Veerhaven
Portretfoto geschoten op de Westerkade met de Veerhaven op de achtergrond © Jasper Hof

Streetart Afrikaanderwijk

Deze locatie is zeker het benoemen waard.
Naast de architectuur verrijzen er op diverse plekken in de stad steeds meer nieuwe en mooie muurschilderingen en streetart. Rotterdam was in 2018 de eerste Europese stad waar het internationale streetart festival POW WOW neerstreek. En zo verandert de Afrikaanderwijk ik een wijk vol mooie en kleurrijke streetart, welke ook supermooi zijn als background voor de mooiste (Instagram)foto’s.
Voor mij als zakelijk fotograaf is dit geen achtergrond die mijn zakelijke opdrachtgevers snel uit zullen kiezen voor hun zakelijke portretten (wellicht iets te druk of niet geheel passend in de stijl van hun website). Maar persoonlijk vind ik dit echt super tof! En als ik wordt benaderd door dj’s, producers of bijvoorbeeld personal trainers en andere creatievelingen zal ik deze locaties zeker aanbevelen. Want hoe tof is het om een mooie set urban foto’s te schieten op dergelijke locaties!

Overige Streetart locaties

Ook op diverse andere locaties in Rotterdam zijn is er vette streetart te zien. Zoals op de hoek van de Witte de Wit en de Schiedamse Vest.
Bekijk hier meer streetart Rotterdam en de streetart route >>