06 54 97 41 70 [email protected]
Op een super mooie en zonnige vrijdagmiddag in mei fotografeerde ik een gave city Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid. Voor deze portretshoot wilden we graag een mooie échte Rotterdamse omgeving. De shoot moest wel een stadse uitstraling hebben en op een locatie plaatsvinden waar er ook architectuur te vinden is. En waar kun je dit beter vinden dan op de Kop van Zuid. Wat betreft de kleding moest het een tikkeltje zakelijk en netjes zijn. Ook lekker kleurig, zodat het goed paste bij de mooie blauwe lucht en het groen van de bomen.

De fotoshoot begonnen we bij het plein naast de Montevideo aan de zuidkant van de Kop van Zuid. Daarna maakten we een aantal shots langs de rand van de Rijnhaven. Hier heb je ook een mooi uitzicht naar de oever aan de andere kant van de Rijnhaven. Tussen de Boston & Seattle en de New Orleans heb je een geweldig uitzicht op De Rotterdam, dus daar moesten we zeker ook gebruik van maken. Als laatste setting fotografeerde we naast de watertaxi’s een mooie set foto’s met Hotel New York op de achtergrond.

De serie die we uiteindelijk schoten was een mix van close up en wat ‘wijdere’ beelden, waar de stad mooi te zien is. Uiteindelijk hebben we een aantal outfits gefotografeerd, met elke keer een item wat lekker gekleurd is en dus goed knalt op de foto. De serie hieronder is een mooie mix van kleur en zwart/wit beelden.

Bekijk de collage hieronder.

 

Overige interessante Portretfotografie:

 

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (21)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (20)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (19)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (18)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (17)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (16)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (15)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (14)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (13)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (12)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (11)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (10)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (9)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (8)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (7)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (6)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (5)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (4)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (3)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (2)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (1)

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid

Ik fotografeer zeer veel fotoshoot op locatie, van portretfotoshoots tot aan business shoots. Deze lifestyle fotoshoot geeft meer een stads gevoel met een lifestyle (citystyle) touch. In deze stijl kan ik ook een business portret shoot verzorgen. Dus zakelijke portretten met een mooie stadse omgeving en een meet lifestyle feeling aan de foto’s meegeven. Nu is mijn fotografie stijl al wel in deze stijl, maar je kunt hierdoor een meer losse en afwisselende stijl creëren.


Werkwijze en achtergrondinfo

Bij dergelijke fotoshoots op locatie werk ik altijd met 1 of meerdere flitsers. Het aantal flitsers en de setup is een beetje afhankelijk van de omstandigheden en de exacte locatie. Bij deze fotoshoot gebruikte ik 1 locatieflitser van studiokwaliteit. Omdat de zon vol scheen deze middag is het wel essentieel dat de flitser echt flinke power heeft.

Ook geeft de flitser voor mij de catchy stijl die je overal in mijn foto’s terug ziet. Zowel binnen als buiten, eigenlijk flits ik bij dergelijke portretfotoshoots altijd.

Zoals je bij deze foto ziet schiet ik vol tegen de zon in en is Shannon wel goed belicht. Dit ga je zonder flitser (of met een minder krachtige flitser) nooit redden:

Lifestyle portret fotoshoot in Rotterdam op de Kop van Zuid (12)

Als je geen flitser gebruikt is of de achtergrond overbelicht, doordat je de persoon goed belicht. Of de persoon is onderbelicht en de achtergrond juist wel goed belicht.

Hieronder een voorbeeld van met flitser (links) en dezelfde foto rechts zonder flits. dan zie je gelijk wat mijn werkwijze doet voor de foto en dat ik als professioneel portret fotograaf met mijn werkwijze niet zonder kan.

Voor deze fotoshoot gebruikte ik de Phottix Indra 500 in combinatie met een deep octabox van 60 cm. Al met al een flinke flitser die zijn werk op locatie meer dan bewezen heeft. Voor deze setup moet het niet te hard waaien, maar bij hardere wind gebruik ik weer zandzakken om het geheel niet om te laten vallen.

De foto komt overigens uit mijn Instagram stories. Op Instagram deel ik meer van mijn werkwijze en behind the scene shots.

Volg mij hier op Instagram

Fotograaf-achter-de-schermen

Ja, ik wil een scherpe offerte!

Vul formulier in om informatie/offerte aan te vragen

"*" geeft vereiste velden aan