06 54 97 41 70 [email protected]

Portretshoot op de Lloydpier in Rotterdam

Het moge duidelijk zijn dat Rotterdam een stad is met geweldige locaties. En met geweldig bedoel ik dan ook echt heel mooi!
De Lloydpier is wat mij betreft wel een van deze mooie locaties, nog niet massaal gebruikt voor shoots, maar genoeg moois te vinden!

Met Sanne schoot ik deze shoot op de Lloydpier met als ingrediënten: Zon, fijn model, mooie omgeving, groen en uiteraard ook De Maas. Sanne had een top kledingkeuze, welke het plaatje zeker af maakt! En zo schoten we een magazine style serie foto’s!

Deze foto schoot ik bij het STC gebouw. Hier maakte ik gebruik van de spiegeling die de pilaren geven. Sowieso zijn de pilaren van dit gebouw erg mooi, lekkere vormen, zoals ook in een aantal volgende foto’s te zien is.

Overigens staat Sanne hier niet in de zon, al lijkt dit haast wel zo. Een kwestie van gebruik maken van off camera flash. Waarover later in deze blog meer!
Ik flits op locatie AL-TIJD! Ook en vooral als de zon schijnt, juist dat maakt het verschil.

Gebruik maken van de mogelijkheden op locatie

Tijdens een shoot probeer ik altijd zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die de locatie biedt. Op de Lloydpier heb je het STC gebouw met de mooie pilaren, die fantastische vormen hebben en je zo mooi kunt gebruiken. Ook heb je hier gave en mooie oude pakhuizen, die de mooiste achtergronden opleveren. Het pakhuis zoals hieronder met de donkergroene deuren ligt een groot gedeelte van de dag in de schaduw, dan maak ik gebruik van een externe flitser om mijn model te belichten, zodat deze in balans is met het licht van de zon (als deze aanwezig is natuurlijk). En uiteraard ga ik dan ook op zoek naar groen, de groenstrook die hier tussen de wegen in ligt leent zich hier mooi voor.
Op de kop heb je nog meer groen en de tuintjes die hier liggen zijn mooi als omgeving voor een meer groene foto.
Als laatste schoten we een aantal foto’s langs De Maas. En zeker als de zon mooi schijnt levert dit top materiaal op.

Kortom: Ik probeer zo veel mogelijk uit de locatie en het aanwezige licht te maken. In combinatie met mijn werkwijze met off-camera-flash maakt mijn stijl zoals je die op mijn site overal terugziet!

Ben jij ondernemer? Laat jezelf zien met professionele foto’s, zo maak je het verschil!

Een fotoshoot als deze is echt ideaal als je ondernemer bent. Je laat jezelf zien, hierdoor ben je ‘in the picture’. Klanten en opdrachtgevers doen het liefst zaken met ‘echte mensen’. Door jezelf te laten zien sta je dan ook al met 1-0 voor.
Een kleine investering zorgt dat je een mooie set foto’s hebt voor je socials, websites en brochures.
Wees in het gebruik van je beeldmateriaal dan ook creatief, gebruik je foto’s regelmatig voor je herkenbaarheid.

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

Tijdens de shoot schieten we een mooie en afwisselende serie. Alles gaat in overleg en ik probeer de wensen van de te portretteren persoon altijd mee te nemen. Uiteraard heb ik mijn eigen kijk en ervaring, maar input is altijd goed. Je schiet een dergelijke shoot altijd met een bepaald doel en voor de diverse uitingen.

Op een locatie maken we gebruik van de diverse plekken die mooi en interessant zijn.

Het gebruik van off-camera flash op locatie

Op locatie gebruik ik altijd extern flitslicht, studiokwaliteit licht op locatie. Zo combineer ik het aanwezige licht met flitslicht.
En juist als de zon schijnt is dit extra belangrijk. Zo voorkom ik de donkere ogen door schaduw van de zon. Ik zie een geportretteerd persoon het liefst met een lichtje in de ogen.
Een extra reden om voor een professional te kiezen…

Hieronder de gehele portretshoot op de Lloydpier:

Share dit met je netwerk!