06 54 97 41 70 [email protected]

In deze blog weer een mooie impressie van een fotoshoot op locatie. Ik fotografeerde een set zakelijke portretten op de Wilhelminapier in Rotterdam.
De Kop van Zuid is een gedeelte van Rotterdam waar heel veel in ontwikkeling is. Er wordt veel gebouwd en er zijn ook veel plannen. Een van de meest recente bouwprojecten zijn de woontorens Boston & Seattle. De opdrachtgever wilde een portretfotoshoot van twee heren die een grote rol hebben gespeeld in de bouw en ontwikkeling van de plannen voor dit prestigieuze project. We gebruikten dan ook deze locatie als achtergrond. Op dit punt zijn zo veel mooie achtergronden, vandaar dat we ook nog een aantal portretten schoten met oa De Rotterdam, Pakhuismeesteren als achtergrond. En ook is er een cruiseschip te zien die net op dat moment aan de kade lag.
We kozen deze locatie met de zon vol op de gevel van de Seattle.

Zakelijk portret Rotterdam

Zakelijk portret Rotterdam

Zakelijk portret Rotterdam

Zakelijk portret Rotterdam

Zakelijk portret Rotterdam

Zakelijk portret Rotterdam
Zakelijk portret Rotterdam | Mooie portretten laten maken op locatie


Bent u op zoek naar een fotograaf voor het fotograferen van mooie zakelijke portretten op locatie? Voor zakelijke portretfotografie werk ik door heel het land, met regio Rotterdam als ’thuisbasis’. Zakelijke portretten kunnen op elke gewenste plek gemaakt worden. Binnen of buiten, beide is mogelijk. Ik ben in mijn fotografie en werkwijze nagenoeg onafhankelijk van de omstandigheden. Ik zet het licht zo veel mogelijk naar mijn hand en werk op locatie dan ook altijd met een combinatie van flitslicht en aanwezig (dag)licht.

Bekijk hier meer info en diverse recente series met zakelijke portretfotografie >>


Werkwijze portretfotografie op locatie


Voor deze portretfotoshoot op locatie gebruikte ik een mobiele locatieflitser. Mijn diverse flitssets kan ik op elke gewenste locatie gebruiken. En deze gebruik ik dan ook altijd, want het gebruik van flitsfotografie op locatie zorgt voor mijn stijl zoals je die door heel de site ziet.
Mijn stijl kenmerkt zich door een heldere, frisse en ‘catchy’ stijl. Er is altijd een mooie mix van aanwezig licht en flitslicht. Met de flitser licht ik de personen uit en het aanwezige (dag)licht zorgt voor de verlichting van de omgeving (en gedeeltelijk van de personen).

Bij de shoot in deze blog gebruikte ik de Phottix Indra 500, een krachtige locatieflitser. Door het felle zonlicht gebruikte ik deze op vol vermogen en icm HSS, voor een snelle sluitertijd.
Omdat het echt hard waaide gebruikte ik een grote zandzak om de flitser niet om te laten waaien. En dit is ook een essentieel onderdeel, want zelfs met een zandzak waaide mijn flitser bijna om.
Voor de geïnteresseerden de technische details. De meeste foto’s zijn gemaakt met Iso 200, F 5.6, 1/1000