06 54 97 41 70 [email protected]

Tips Interieurfotografie

Tips om de interieurshoot tot een succes te maken!
Offerte aanvragen

Een succesvolle interieurshoot, wat zijn de zaken waar je rekening mee zou moeten houden?


Er zijn een aantal zaken waar je als eigenaar van de locatie rekening mee kunt houden, zodat je mooiere en beter interieurfoto’s krijgt van de professionele fotograaf die je inhuurt.

Tip 1: Zorg voor een opgeruimd interieur

Dit lijkt een inkoppertje en is het eigenlijk ook wel. Maar toch merk ik het regelmatig dat, zodra ik op locatie kom, er nog diverse zaken zijn die opgeruimd moeten worden. Uiteraard let ik hier tijdens de fotografie ook op. Maar het is handiger en minder tijdrovend als de grootste opruimwerkzaamheden al gedaan zijn.
Breng medewerkers (indien aanwezig) ook op de hoogte van mijn komst. Geef ze een briefing wat er opgeruimd zou moeten worden.

Sidetip: Maak een rondje door de diverse ruimtes. En maak een lijst per ruimte die je gefotografeerd wilt hebben met de zaken die opgeruimd zouden moeten worden!

Tip 2 : Maak een lijst met de ruimtes en locaties die je gefotografeerd zou willen hebben

Zet dit ook duidelijk op papier, zowel voor jezelf als voor de fotograaf is dat ideaal. Zo kun je afvinken en kijken of alles gefotografeerd is. Denk ook na welke details je vastgelegd wilt hebben. Soms zijn er details die erg belangrijk zijn om te laten zien, maar wellicht nier perse voor de hand liggend zijn.

Tip 3: Kijk mee met de fotograaf

Kijk tijdens het fotograferen ook actief mee. Bemoei je met de styling en voer de ideeën door.
Zo heb je nooit achteraf bij het zien van de foto’s het idee van ‘had ik maar…’.
Ik laat tijdens een shoot ten allen tijden de foto’s zien, wat ik gemaakt heb en communiceer duidelijk, zodat je zelf echt inspraak in de resultaten hebt.

 

Tip 4: Voer reparaties uit die afbreuk kunnen doen aan de foto’s

Zijn er zaken die wellicht gerepareerd moeten worden? Losse plafondplaten, een likje verf hier en daar?
Zorg dat dit gedaan is voordat de shoot plaats vindt. Het zelf repareren is essentieel, want niet alles kan zomaar gephotoshopt worden. Of een linkje verf is vaak zelfs goedkoper dan veel photoshopwerk aan een lelijke wand.

Tip 5: Besteed extra aandacht aan de interieurstyling

Mooie interieurelementen geven vaak iets extra’s aan de foto’s. Daarbij kun je zorgen dat deze interieurelementen de sfeer van je interieur versterken.
Je kunt extra elementen toevoegen. Mooie zachte kleuren, kussens op de bankt, een plant op tafel, wat magazines die een beetje extra lifestyle uitstralen (zonder dat ze teveel in beeld komen).

PORTFOLIO: INTERIEURFOTOGRAAF

Het werk van Jasper Hof

Vraag direct een scherpe offerte aan:

"*" geeft vereiste velden aan