06 54 97 41 70 [email protected]

Interieurfotografie ‘Van Lier Concept Store’ in Den Haag

Ik werd benaderd voor de interieurfotografie van de ‘Van Lier Concept Store’ in Den Haag. Ze hebben in De Passage een mooie nieuwe winkel en uiteraard moeten daar dan nieuwe foto’s van gemaakt worden.
Een mooie job om te doen, voor mij als interieurfotograaf een fijne klus, want een moderne frisse winkel ‘fotografeert lekker weg’.

Van Lier:
Van Lier is een vooraanstaand herenschoenen merk. Van oorsprong een Brabants bedrijf en inmiddels zijn er diverse winkels door heel Nederland. Bij vele vooraanstaande schoenenwinkels en webshops kun je de luxe schoenen in het assortiment vinden

 

Werkwijze fotograaf: Bespreken wensen + briefing

Bij een eerste contact over een dergelijke opdracht heb ik altijd eerst een aantal vragen. Hoeveel foto’s zijn er nodig, waar is de winkel gevestigd en wat zijn de aanvullende wensen. Bij deze foto’s was het duidelijk wat de wensen waren, omdat er al een x aantal vestigingen gefotografeerd waren. En op dezelfde manier zou deze store ook in beeld gebracht moeten worden.
Uiteraard een x aantal foto’s binnen, buiten en een aantal foto’s van de passage, want dat is wel een markant en mooi gebouw in Den Haag.
Aan de hand van de wensen ontstaat er een briefing.

Na deze briefing wordt (in overleg met de winkelmanager) de shoot ingepland. Op locatie overleg ik altijd of er vanuit de manager nog bepaalde wensen zijn, wat vinden ze mooi/speciaal aan hun vestiging en willen ze nog andere dingen in beeld.

Op locatie bleek na overleg dat er nog een en ander verplaatst zou moeten worden voor het mooiste beeld, dat bespreken en regelen we dan op locatie.

 

Overzichtsfoto’s van de winkel

Over het algemeen begin ik met het fotograferen van de gehele winkel en bepaalde hoeken/delen van de winkel die een mooi beeld geven. Ik hou dan rekening met herkenbare elementen, signing, reclame en uitingen waar het merk mooi in naar voren komt. Zo is de getekende schoen achter de balie een mooi element en is het merk boven de schoenen aan de (in de foto hier onder) linker kant sfeervol. Dergelijke elementen moeten gewoon in beeld komen.

In de foto hierboven komen een aantal elementen samen. Er is een overzicht door middel van een doorkijkje, de schildering links op de muur is goed te zien en de blauwe kleuren zijn goed te zien. En dat allemaal in combinatie met de mooie goudkleurige inrichting en details. Check de lampen boven de poef, zijn die niet geweldig!

Foto’s van details en inrichting van de Concept Store

De foto hierboven geeft een geweldige kijk op de mooie schildering van de schoen, een eye-catcher als je de winkel binnen komt, te zien achter de kassa

 

Hieronder nog een aantal foto’s van details en inrichting, signing en merkbeleving. Ideaal te gebruiken voor op de website en socials. Denk bij het gebruik van de foto’s zeker ook verder dan alleen je eerste gedachte. Elk beeld is meerdere malen goed te gebruiken voor marketing en communicatie!

Foto’s buitenkant winkel en winkelcentrum

En niet te vergeten de foto’s van de buitenkant, de locatie en een overzicht van waar een winkel te vinden is. Sowieso handig om een buitenkant te laten zien, vooral als je gevestigd bent in zo een mooi en markant winkelcentrum.

Dergelijke foto’s zijn ideaal te gebruiken voor bijvoorbeeld ‘Google Mijn bedrijf’. Klanten zijn op zoek naar je en willen weten waar je te vinden bent, hoe het er uit ziet, dan hoeven ze op locatie niet meer te zoeken, geweldig om je foto’s zo te gebruiken!

Interieurfotografie en gebruik van off camera flash

Bij een dergelijke shoot gebruik ik bijna altijd 1 of meerdere flitsers. Zo kan ik bepaalde donkere hoeken wat oplichten. Waar nodig flits ik het in en maak ik het beeld wat helderder. Zo heb ik het licht voor een groot deel onder controle. De flitsers die ik gebruik staan meestal op een statief en dan flits ik indirect  via het plafond (als deze wit is) of bijvoorbeeld met een Rogue Flashbender.

Verder heb ik te maken met een aantal andere factoren qua licht. Daglicht wat van buiten komt (of lamplicht bij een overdekt winkelcentrum), aanwezig lamplicht van de lampen die aan staan. Indien nodig of hinderlijk kunnen deze op locatie uitgezet of gedimd worden, maar vaak zijn deze juist functioneel en een lamp die uit is in een interieur kan soms niet mooi overkomen.

Bij alle foto’s, behalve de buitenfoto’s’, maakte ik gebruik van Off Camera Flash. Ook (en júist) bij interieurfotografie is dit vaak noodzakelijk om het beeld net dat extra te geven!

Voor de gearfreaks: Voor deze foto’s gebruikte ik de Godox ad200Pro, ik fotografeer met de Canon 5d MK3, meeste foto’s zijn gemaakt op 24mm.

 

Share dit met je netwerk!