06 54 97 41 70 [email protected]

Kledingtips voor een zakelijke foto

Zakelijk kledingadvies voor de mannelijke professional

Tip 1: Hou het simpel : KISS

Patronen en motieven in de kleding kunnen de focus van de afbeelding verstoren. In veel gevallen komt de volgende engelse kreet “keep it simple, stupid” hier goed van pas. Felle kleuren, drukke afbeeldingen met grote contrasten leiden vaak teveel af. Kies voor eenvoudige, effen kleuren zonder teveel poespas

Tip 2: Ontknoop niet teveel

 Het kiezen voor een stropdas is een persoonlijke keuze, maar op sommige niveaus wordt dit wel verwacht. Wanneer u kiest voor een portretfoto zonder stropdas, ontknoop dan alleen de bovenste knoop van uw overhemd.  Zodra de bovenste 2 open gaan wordt dit soms ervaren als ’te bloot’ of komt het ’te casual’ over. Wil je vooral bekend zijn als ‘casual’, dan kan die extra knoop open, maar zeker geen 3!

 

Tip 3: Kies kleding die bij uw beroep past

Als het normaal is in uw industrie om casual voor de dag te komen, dan is er natuurlijk niets op tegen om ook casual op de foto te gaan. Zo herkent men u binnen uw klantenkring, en geeft dit ook een correct beeld over wie u bent en in welke doelgroep u zich bevindt. 

Draag geen kostuum als u daar niet in herkend wordt, en draag geen t-shirt als dat niet binnen uw branche wordt geaccepteerd. 

Tips: bekijk profielen van andere professionals op LinkedIn om te zien welke kledingkeuze zij hebben gemaakt. 

 

Tip 4: Gebruik niet teveel accessoires

 Een chique horloge, een mooie bril of een paar elegante manchetknopen kunnen extra indruk maken. Een woord van waarschuwing is hier echter wel van toepassing, want het gaat niet zoveel om de kwantiteit maar om de kwaliteit van de accessoires. 

De persoon die de portretfoto bekijkt mag niet ‘afgeleid’ worden door de accessoires. Kies dan liever voor een stijlvolle horloge die niet opvalt dan een gouden horloge die afwijkt van de andere kleuren van de kleding.

Heeft u interesse in een zakelijke foto?

Laat al uw zakelijke fotografie over aan een professional. U kunt bij mij terecht voor al uw zakelijk profielfoto’s, portretfoto’s, foto’s van uw medewerkers, met de juiste professionele uitstraling. Maak de juiste indruk op uw potentiële klanten of opdrachtgevers!

Interesse? Neem contact op door even te bellen naar 06 54974170 of vul onderstaand formulier in met uw contactgegevens.

Ja, ik wil een scherpe offerte!

Vul formulier in om informatie/offerte aan te vragen

"*" geeft vereiste velden aan