06 54 97 41 70 [email protected]

Professionele fotograaf

Voor het beste resultaat ga je voor een professional
Bekijk portfolioScherpe Offerte aanvragen

Wanneer ben je professioneel fotograaf?


Wat mij betreft ben je professioneel fotograaf als je dit ook op een dergelijke manier benadert. Dus een professionele manier van de zaken aanpakken, dito bedrijfsbenadering en -voering en ook de resultaten en fotografie die daarbij horen. Even buiten beschouwing gelaten of je dit fulltime of parttime doet.

En of ik ook professioneel fotograaf ben?
Jazeker! Zo zou ik mijzelf zeker omschrijven. Ik ben full-time fotograaf en 100% van mijn fotografie opdrachten doe ik voor bedrijven. Fotografie is mijn inkomen en hier leef ik van en leef ik voor. Ook mijn gehele bedrijfsvoering is professioneel. Ik betaal BTW, doe mijn administratie, heb omzet en ook bijbehorende doelen.
Dus op zoek naar een pro fotograaf? Deze heb je nu gevonden!


Heb je als professional dan ook een specialisatie nodig in de fotografie?

Dit is niet perse nodig, maar ik ben wel van mening dat je je zou moeten specialiseren in een markt. Je bedient een bepaalt segment en hoe meer je er van af weet, hoe meer je dit uitstraalt.
Ik ben gespecialiseerd in de fotografie van portretten, events en algemene bedrijfsfotografie. En als ik mij niet vergis straalt mijn site dit dan ook echt uit. Dit is wel mijn intentie achter alles wat ik doe en post op mijn site en uit naam van mijn bedrijf.

Prijzen / Tarieven professionele fotograaf


Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Elke opdracht is uniek en de benadering is dan ook elke keer anders. Enkele variabelen zijn bijvoorbeeld: Tijdsinvestering, gebruikte apparatuur, aantal foto’s dat afgeleverd wordt, de mate van nabewerking, locatie van de opdracht etc etc. En dan hebben we nog de bakken met ervaring, know-how en
Dit alles bij elkaar opgeteld maakt een bepaalde waarde van de dienst.
Ik ben dan ook bij uitstek een zakelijk dienstverlener, zo zie ik mijzelf en zo word ik ook door mijn opdrachtgevers gezien.
Mijn tarieven zijn ook zoals je van een zakelijk dienstverlener zou verwachten. De Prijzen zijn marktconform en een goed bedrijf schrikt hier dan ook zeker niet van!


Fotografie die zichzelf terugbetaalt!


Uiteindelijk is dat waar het om gaat. professionele fotografie betaalt zichzelf altijd terug. Zolang de foto’s goed gebruik worden geeft dit een beste eerste indruk. En dat geeft een bedrijf de voorsprong op concurrentie die met middelmatig beeldmateriaal probeert de slag te winnen.

De apparatuur van de professionele fotograaf

Ondanks dat wel eens gezegd wordt dat apparatuur bij fotografie niet van belang is (de fotograaf maakt immers het beeld), ben ik het hier zelf niet mee eens. Als je professioneel voor de dag wilt komen dan moet je apparatuur en uitrusting hier ook aan voldoen. Zo kom ik altijd met 2 camera’s, meerdere lenzen, voldoende geheugenkaartjes en diverse flitsers (zowel reportageflitsers als mobiele studioflitsers).
En goede apparatuur maakt je beeld als fotograaf beter! Dit kan het verschil maken.
Maak je gebruik van een A-merk flitser of een B-merk? Met A-merk apparatuur sta je op locatie gewoon veel minder vaak te klungelen, waardoor je rustiger en dus beter je werk kan doen.

Professionele fotograaf Rotterdam

Ik ben werkzaam vanuit Rotterdam, maar uiteraard ben inzetbaar in heel nederland. Zo kom ik regelmatig in omgeving Utrecht en Amsterdam en alles wat daartussen ligt. De lokale fotograaf, zoals we die vroeger kenden, bestaat dan ook bijna niet meer. tenminste ik ben wel gevestigd in regio Rotterdam en dat kan soms handig zijn, maar ik werk heel vaak ook veel verder weg! benader mij gerust bij opdrachten die buiten regio Rotterdam vallen, geen probleem! Ik ben je graag van dienst.

Vind de beste fotograaf voor jouw job! Aan welke wensen zou deze moeten voldoen?
Hier heb ik een blogje over geschreven, check deze hier>>