06 54 97 41 70 [email protected]

Bedrijfsfotografie Utrecht

Voor een opdrachtgever in regio Utrecht fotografeerde ik een mooie en afwisselende bedrijfsreportage. We fotografeerden de diverse werkzaamheden die het bedrijf uniek maken en door middel van mooi beeldmateriaal is het duidelijker welke diensten ze aanbieden en hoe bepaalde processen in zijn werk gaan.
Er is niks belangrijkers dan je website goed in te richten met beeldmateriaal wat écht spreekt en laat zien wat je echt doet. Tekst wordt minder goed gelezen en fotografie beeldt gelijk meer uit dan een hele lap tekst. Ook is fotografie van een goede ondersteunende waarde voor de beleving van de klant.

Bekijk meer voorbeelden:

(tekst gaat onder foto’s verder)

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Bedrijfsfotografie Utrecht

Werkwijze:
Hoe ga ik tijdens een dergelijke bedrijfsfotoshoot te werk? Uiteraard is er eerst het mail en telefonische contact waarin de wensen van de opdrachtgever besproken worden. Hoeveel foto’s zijn er nodig, welke settings zouden er gefotografeerd moeten worden? Wat zijn de werkzaamheden en hoe ziet de huidige site er uit? Dat zijn een aantal vragen die besproken kunnen worden.
Op basis van de wenden en bovenstaande vragen maak ik een inschatting van welk werk er gedaan zou moeten worden. Dit giet ik in een pakket en zo komen we tot een mooie shoot die we op locatie gaan doen.
Dan zijn er eventueel nog adviezen die ik geef over kleding of benodigde voorbereidingen die gedaan zouden moeten worden.
Op de dag zelf bespreken we eerst hoe we de shoot gaan indelen. Welke locaties zijn er beschikbaar en welke medewerker is er wanneer beschikbaar. Wat is de beste volgorde om een en ander te fotograferen? Ook een hele belangrijke vraag om te bespreken.
Tijdens de shoot wordt er nauw met de opdrachtgever samengewerkt en bespreken we steeds het resultaat. Ik gebruik overigens altijd 1 of meerdere flitsers om alles mooi uit te lichten. De exacte opstelling is afhankelijk van de locatie en hoe de setting er verder uit ziet. Maar eigen licht neem ik altijd mee!


Resultaten:
Uiteraard bespreken we van te voren de gewenste resultaten. Welke foto’s zijn er nodig en wat wil de opdrachtgever laten zien? De resultaten zijn altijd op en top professionele foto’s, in hoge resolutie. Mijn werkwijze is altijd zo dat er aansprekende en knallende foto’s als resultaat uit de shoot komen. Mijn stijl omschrijft zich als helder en fris.


Doel van de foto’s:
Wat is het doel van de foto’s? Wilt u de foto’s gebruiken voor een nieuw te bouwen website, wilt u een compleet nieuwe beeldbank aanleggen of zijn het een aantal foto’s voor diverse social media?! Allemaal zaken om over na te denken.
Maar gebruik de foto’s daadwerkelijk ook voor alle on- en offline uitingen! Dat maakt van de foto’s een echte marketing tool. Gebruik het geschoten beeldmateriaal ook voor het versterken van je merk. Van nieuwsbrief tot aankondiging van een nieuw event, van instagram tot aan facebook. Foto’s zijn breed in te zetten!

Voor een dergelijke bedrijfsreportage werk ik altijd met een combinatie van aanwezig (dag)licht en flitslicht. Door dit op een goede manier te combineren gaan de foto’s nog meer knallen, krijgen ze diepte en worden ze nog mooier!
We maken van te voren een briefing om de te fotograferen settings te bepalen en tijdens de fotografie kan er meegekeken worden om de resultaten te beoordelen. Door de ruime ervaring in bedrijfsfotografie denk ik mee met opdrachtgevers en kan ik flexibel omgaan met de ideeën die u als bedrijf heeft!

Laat de fotografie voor uw bedrijf spreken en zorg voor knallend marketingmateriaal!

Jasper Hof

PRO Fotograaf

Ja, ik wil een scherpe offerte!

Vul formulier in om informatie/offerte aan te vragen

"*" geeft vereiste velden aan